Semester på Gotland?  Eller i södra Frankrike?
ee84acbf-a6f2-4085-9231-bb5a43c9f142jpg
Ljugarn      Alla bilder       Frankrike      


Vårt hus vid Medelhavet i södra Frankrike

Välkommen till Villeneuve-les-Beziers, Languedoc!

I denna del av Frankrike mäter man inte avstånd till stränderna i km utan i tid. Från vår by är det bara några minuter till stränderna och man slipper bilköer - som är särskilt besvärliga under högsäsong. 

Villeneuve-les-Beziers ligger strategiskt till. Det är nära till allt och man bor ändå i en klassisk fransk småstadsmiljö med en stadskärna från medeltiden. I byn finns flera bra restauranger varav några har öppet året om, en épicerie, en slaktare, två bagerier, mm. Torget med stadshuset är en naturlig samlingspunkt.  Videolänk; https://youtu.be/pEMYLi36AC4

På promenadavstånd finns en stormarknad – Carrefour - och en stor byggmarknad. Staden Beziers ca 5 km härifrån sägs vara Frankrikes äldsta stad.


Alldeles utanför huset finns den välkända och världsarvsskyddade "Canal du Midi" som förbinder Atlanten med Medelhavet. Kanalen invigdes på 1600-talet och används flitigt än idag. Man tröttnar aldrig på att från lägenheten betrakta båtarna i slussen nedanför fönstret.

Officiel hemsida:         http://www.villeneuve-les-beziers.fr/        Kul film: https://www.youtube.com/watch?v=NF3u0B0VTEI

b182bf9a-8233-41cb-8b8a-e04891eb41c8jpg

Huset är till viss del handikappanpassad med bl a hiss till andra våningen. Det är också nära till motorväg, flygplats och järnvägsstation. Många olika kommunikationer från Sverige.


Närmaste stränder är Portiragne Plage och Serignan Plage. Men längs med Medelhavet är det oavbruten sandstrand i många långa mil. Se kartan för belägenhet. Dessa stränder når man med badbuss, bil eller ännu hellre med cykel utefter "du Canal"


Information om huset

Huset har tre plan med ett garage och förråd i bottenplanet. Våningsplanen är ca 60 kvadratmeter stort. I porten finns en mindre altan och uteplats.

mittenplanet finns allrum, TV-avdelning, kök, badrum och ett stort sovrum med dubbelsäng. Lägenheten är nyrenoverad med nya möbler. Den är delvis handikappanpassad och kan därför användas av t ex rullstolsbunden person. Det finns handikapphiss och det mesta är praktiskt koncentrerat till ett plan och utrymmen för toalett och dusch är väl tilltagna.

övervåningen finns ett gästrum med två bäddar.

Huset är lagom för ca fyra personer.

Det finns följande utrustning:

  • Handikapphiss, handikappsvänligt duschutrymme
  • Induktionsspis,   Ugn och micro,    Kyl och frys
  • TV och radio
  • Klimatanläggning
  • Tvättmaskin